Fortsæt til indhold

ER DU BESKYLDT FOR KØNS­KRÆNKENDE ADFÆRD?

scroll down
At blive beskyldt for at have krænket en kollega kan have alvorlige konsekvenser for den, der anklages, uanset om der er hold i beskyldningen eller ej. At blive beskyldt for at have krænket er alvorligt både psykisk og i forhold til arbejdslivet.

På denne side kan du finde hjælp til at håndtere den situation, du står i.

HVIS DU IKKE KAN GENKENDE BESKYLDNINGEN

Uanset, hvordan en hændelse vurderes, kan det være vanskeligt at vende tilbage til dagligdagen og kollegerne, fx fordi man føler, at relationerne har taget skade. I sådan en situation kan det være nødvendigt at inddrage ledelsen og/eller OPRK og få talt om, hvordan man kan komme videre og normalisere situationen.

HVIS BESKYLDNINGEN ER BEGRUNDET

Hvis beskyldningen er begrundet, vil konsekvenserne afhænge af hændelsen. I nogle tilfælde er det tilstrækkeligt, at de involverede parter taler om den uacceptable adfærd og drøfter, hvordan adfærden kan ændres i fremtiden.

I andre tilfælde kan der blive tale om, at man idømmes en straf, og/eller at hændelsen får ansættelsesmæssige konsekvenser. I disse situationer kan det være godt at inddrage en OPRK-rådgiver, der kan hjælpe med at håndtere dét at skulle leve med konsekvenserne. Den anklagede bør søge rådgivning hos sin bisidder, TR eller OPRK, hvis der indledes en sag.
Mudder_soldater

VI STÅR SAMMEN I TYKT OG TYNDT

Derfor omtaler vi hinanden med respekt

DETTE ER VIGTIGT, HVIS DU ER ANKLAGET

HVAD ER KRÆNKENDE ADFÆRD?

Bliv klogere på kønskrænkende adfærd ved at klikke nedenfor.

Læs mere